TESTER-DEKODÉRŮ

Něco málo o mně Fóra TESTER-DEKODÉRŮ

  • Zvolené fórum celkem obsahuje 69 témat a 28 odpovědí. Do diskuze se naposledy zapojil uživatel 강북조건만남♿라인♋AG775♿강북모텔출장⛱️콜걸샵 před 1 týdnem a 4 dny.
    • Fórum
    • Témata
    • Příspěvky
    • Poslední příspěvek
    • Nahrání zvuku do dekodéru Zimo
      Teď už se dostaneme k finální části - nahrání zvuku do dekodéru. Začneme nejprve s nekódovanými projekty. !!! VŠEM DŮRAZNĚ DOPORUČUJI SI CELÝ POSTUP NĚKOLIKRÁT ZKUSIT NA VOLNĚ ŠÍŘITELNÉM PROJEKTU A AŽ POTÉ ZKOUŠET NAHRÁVAT KÓDOVANÉ PROJEKTY A PROVÁDĚT JEJICH ÚPRAVU NASTAVENÍ !!! Dekodér vícenásobným nahrávání nepoškodíte!! Nemusíte mít strach! Bohužel program od Zimo je v němčině (přestože existuje i anglická verze - i zde jsou chyby v němčině :D ) a nebudu se zde rozepisovat kolik různých chybových hlášek už jsem za celou dobou pokusů o tvorbu zvukových projektů viděl. Současně upozorňuji, že Zimo fórum není zrovna obsáhlým zdrojem zkušeností a informací, které by pomohly. Je to o prošlapávání cestičky, než se Vám ten jejich program dostane pod kůži. Proto doporučuji jít od snazšího k těžšímu. 1) Nahrání ONLINE - MXULFA<>PC (USB) - ZSP Připojíme MXULFA k PC pomocí USB a následně spustíme nainstalovaný program ZSP-Zimo Sound Programmer. Zobrazí se nám následující okno.
      Vybereme druhé tlačítko od shora "in den Dekoder laden".  A následuje okno, které říká, jestli program našel naše MXULFA.
      Pokud ano, pak nám jej sám vybere ze seznamu. Nyní nás program vyzve k výběru zvuku, který chceme nahrát.
      Já jsem vzorově vybral 8-bitový zvuk pro Sergeje ze Zimo databáze označený zeleně, který budu nahrávat do dekodéru MX659 v provedení Next-18. V dalším kroku už začne SW sám nahrávat zvuk. Vše pomocí SUSI trvá jen dvě minuty.
      Postupný pokrok je vidět na bargrafu a současně se vypisuje, co při programování SW ZSP dělá. Pokud vše dopadlo dobře, pak se zobrazí následující okno.
      Použité schéma zapojení pro SUSI nahrávání pomocí USB:
      Zařízení MXULFA je připojený k USB mého PC. Tester dekodéru je připojený pomocí SUSI (červený čtyř-žilový kabel s bílými konektory). V MXULFA je nahoře z levého boku a u testeru na nahoře. DCC je vypnuté pomocí vypínače na desce, což je výhoda mého testeru, kdy není nutné nic rozpojovat. Vše lze provádět bez rozpojování šroubovacích svorek. Na testeru svítí řádně signalizace, že je napájený ze SUSI a že dekodér má vlastní napájení pro periférie (například NEM651 toto nemá).
    • 67
    • 95
    • před 1 týdnem a 4 dny

      강북조건만남♿라인♋AG775♿강북모텔출장⛱️콜걸샵

    • Nahrávání zvuků – získání zvuku
      Jelikož se mi opakují dotazy ohledně zvuků, tak udělám takový tutoriál. Rozdělení zvuků na stránce - Zimo - http://www.zimo.at/web2010/sound/tableindex.htm: 1) Volně šířitelné - na stránkách označené zeleně - autor je dal na stránku Zimo volně ke stažení. Stačí je nahrát, není nutné nikoho kontaktovat a platit mu. 2) Kódované projekty - na stránkách označené modře - Aby firma Zimo umožnila soukromým osobám prodávat výsledky svého snažení, tak do dekodérů přidala možnost nahrávat zvuky až po zadání kódu, který Vám sdělí autor/jeho prodejce. Vy prodejci/autorovi zašlete "výrobní číslo" dekodéru, které je ve čtyřech registrech (CV#250 až 253) a on Vám vygeneruje novou sadu čísel, kterou zapíšete do registrů CV #260, #261, #262, #263. Po jejich zapsání je možné stažený projekt nahrát. Další možností je přímé nahrání projektu od autora pomocí jeho kopie programu Zimo Sound Programmer. Tímto způsobem nyní pracuje i Jacek (rok 2023). Dále je důležité si uvědomit, že zahraniční autoři používají odlišné mapování (spojení funkční klávesy na ovladači se spuštěním vybraného zvuku), než na které si většina z nás zvykla od Jacka. Jeho řešení se mi zdá logičtější, než to používané v Rakousku a Německu, jelikož bere ohled na rozšířené požadavky na spínání světel. Oni rádi houkají už klávesami, které mi používáme pro rozsvěcování světel. Pokud tedy budete objednávat zvuk od zahraničního autora, tak se připravte, že Vás může čekat delší práce s přizpůsobováním projektu Vašim požadavkům.
    • 0
    • 0
    • Žádné téma

    • Propojení MXULFA a testeru dekodérů
      Potřebný materiál: Pokud máte výše uvedené, tak jste na nejlepší cestě. 1) Instalace - ZIMO MXULFA a) OFFLINE provoz zařízení MXULFA (bez PC) Zařízení MXULFA umožňuje i nahrávání v režimu offline bez PC pomocí dat z FLASH disku, který do něj vložíte. Stejným způsobem se provádí i upgrade FW vlastního zařízení. Pomocí stisku tlačítka a pohybem kolečka nalistujete položku nahrání zvuku a poté vyberete soubor, který chcete nahrávat. b) ONLINE provoz zařízení MXULFA (s PC) Nejprve je vhodné nainstalovat zařízení SW k MXULFA, který je na flashdisku. Důrazně doporučuji nainstalovat i ORIGINÁLNÍ OVLADAČE, které jsou na přiloženém USB flash disku, přestože Vám třeba Windows říká, že ví nejlépe, které jsou ty pravé. Z mých zkušeností se vyhnete potížím při připojování k PC. Připojení k PC se provádí pomocí USB do portu miniUSB. K nahrávání je potřeba mít nainstalovaný SW ZSP-Zimo Sound programmer. Ten primárně slouží k vytváření celý zvukových projektů, takže se připravte, že obsahuje vícero menu a není zrovna přehledný pro jednoduché nahrávání pomocí jednoho kliknutí. Tedy alespoň ve většině případů... 2) Propojení s deskou testeru dekodérů: Zařízení Zimo MXULFA se dodává s přibaleným kabelem SUSI. Tento systém nahrávání je výrazně rychlejší, ale mírně složitější na konfiguraci. a) Nahrávání výhradně pomocí SUSI K desce testeru dekodérů se MXULFA připojí JEN a POUZE červeným čtyř-žilovým vodičem, který byl přibalený u MXULFA. Na konfiguračních propojkách v horní pravé straně testeru dekodérů se vypnou připojení k digitálním spřáhlů a propojí se červená propojka na napájení ze SUSI. Na desce se následně rozsvítí modrá LED v prostoru signalizace. V tomto režimu nebude dekodér reagovat na pokyny. Je to režim pouze pro rychlé nahrávání, ne pro testování dekodéru. Podmínkou možnosti tohoto rychlejšího nahrávání je přepnutí výstupů a režim SUSI v CV#124. b) Nahrávání výhradně pomocí DCC K testeru dekodérů se MXULFA připojí vodičem ze svorek TRACK OUT na vstup DCC. Na konfiguračních propojkách v horní pravé straně testeru dekodérů se rozpojí červená propojka na napájení ze SUSI. Na desce se následně rozsvítí teple bílá LED a při vloženém dekodéru s vlastním napájením i zelená LED v prostoru signalizace. V tomto režimu je jedno, jak máte nastavené CV#124. Nevýhodou je pomalá rychlost nahrávání. Klidně se připravte čaj a sušenky.  :-D
    • 0
    • 0
    • Žádné téma

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 témata - 1. až 2. (celkem z 2)
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 témata - 1. až 2. (celkem z 2)
Vytvořit nové téma ve fóru „TESTER-DEKODÉRŮ“
Osobní informace: